Bağcılarda Güvenli İnternet Projesi

Bağcılar Belediyesi olarak ilçemizde yaşayan insanların bilgi ve teknolojiye ulaşma oranlarının ve kullanma kapasitesinin artırılmasına ve bölgenin akıllı şehirler konseptine uygun olarak kalkınmasına katkı sağlamak amacıyla İstanbul Kalkınma Ajansının (Kar Amacı Gütmeyen Kuruluşlara Yönelik Bilgi Odaklı Ekonomik Kalkınma Mali Destek Programı) desteğiyle “Bağcılar’da Güvenli İnternet” projesini yürütmekteyiz. Biz buna kısaca 3B (Bağcılar Belediyesi Bağlantısı) diyoruz.

Bağcılar’da Güvenli İnternet Projesi sayesinde ilçemizdeki 22 mahallemizde merkezi noktalara, parklara, caddelere, bilgi evlerine ve kamu kurumları gibi vatandaşın yoğun olduğu noktalara kablosuz ve kablolu internet, indoor kiosk (iç mekan) ve outdoor kiosk (dış mekan) ile ücretsiz internet hizmeti vereceğiz.

Bu sayede;
1. Bağcılar ilçesinde yaşayan insanların internet erişimine daha kolay erişimi sağlanacak.
2. İnternet erişimi sağlayamayan okul çağındaki çocuk ve gençlerin internete ulaşımı sağlanacak.
3. Kamu kurumlarının internet hizmetlerini geliştirmesi (E-Türkiye, E-Devlet, Hastane Randevu, Emniyet Randevu vb.) ile birlikte oluşan internetten hizmet alma oranı artırılacaktır.

Bunların yanı sıra nihai yararlanıcılar arasında;
  - Bağcılar ilçesinde faaliyet gösteren esnaf, ticari işletmeler ve şirketler.
  - Bağcılar ilçesinde ikamet etmemekle birlikte işi veya gezme sebebiyle Bağcılar ilçesine gelenler.
  - Projelerin faaliyetlerini ve neticelerini örnek almak isteyen diğer belediyeler, diğer kurum ve kuruluşlar yer alacaktır.

BAĞCILAR’DA GÜVENLİ İNTERNET PROJESİ BİLGİ NOTU
Sözleşme No: (İSTKA/2012/BİL/249)
Yararlanıcı Kurum : BAĞCILAR BELEDİYESİ
Mali Destek Programı Adı: Kar Amacı Gütmeyen Kuruluşlara Yönelik Bilgi Odaklı Ekonomik Kalkınma Mali Destek Programı
Proje Ortakları : Bağcılar Kaymakamlığı
Proje İştirakçileri : Bağcılar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü
Proje Bütçesi : 1.481.800,000 TL
Ajans Destek Tutarı ve Oranı: 1.333.620,00TL - %90
Projenin Süresi : 12 Ay
Projenin Başlangıç ve Bitiş Tarihleri: 01.01.2013 – 31.12.2013

Projenin Genel Amaçları:
Bağcılar İlçesinde yaşayan insanların bilgi ve teknolojiye ulaşma olanaklarının ve kullanma kapasitesinin arttırılmasına ve bölgenin akıllı şehirler konseptine uygun olarak kalkınmasına katkı sağlamak.

Projenin Özel Amaçları:
1. Bağcılar İlçesinde yaşayan insanların internet erişimine daha kolay ulaşımını sağlamak.
2. Bağcılar İlçesinde yaşayan insanlara güvenli internet kullanımı konusunda bilgilendirme yapmak.
3. İnternet erişimi sağlayamayan okul çağındaki çocuk ve gençlerin internete ulaşımını sağlamak.
4. Kamu kurumlarının internet hizmetlerini geliştirmesi (e-türkiye, hastane randevu, emniyet randevu sistemi vb.) ile birlikte oluşan internetten hizmet alma oranını arttırmak.

Beklenen Sonuçlar
1. Bağcılarda internet erişimi olmayan insanların internete ulaşımı sağlanmış olacak
2. 70 internet erişim noktası kurularak 63.000 kişinin internete erişimi sağlanmış olacak
3. Özellikle okul çağındaki çocukların interneti güvenli bir şekilde kullanmaları sağlanmış olacak
4. Okullarda yapılacak seminerle Bağcılar’daki öğrenciler ve veliler güvenli internet kullanımı konusunda bilgilendirilmiş olacak.
5. Kamu hizmet binaları ve insanların sıklıkla kullandığı geçiş noktalarına kurulacak dış mekan bilgisayarları ile insanların internete her yerde kolaylıkla ulaşması ve e-hizmetlerden daha çok faydalanması sağlanacak.

Projenin Faaliyetleri:
1. Proje Hazırlık Aşaması
2. İnternet altyapısının kurulması ve internet erişim hizmetinin başlatılması.
3. Proje Görünürlük Faaliyetlerinin Sağlanması.
4. Proje Tanıtım Toplantısının Yapılması
5. Güvenli İnternet Hizmeti Eğitimlerin Verilmesi